Choď na obsah Choď na menu

Zemiaky po indicky

750 - 1000 g zemiakov

150 g prerastenej slaniny (oravská, anglická)

2 PL oleja

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

kúsok zázvoru (1 KL - nakrájaný alebo nastrúhaný)

1 KL mletej kurkumy

1 KL kmínu

1 čili paprička

soľ 

 

Cesnaková omáčka:

250 ml tatárskej omáčky

2 strúčiky cesnaku

1 KL kari korenia

 

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na väčšie kocky a varíme v slanej vode asi 7 min. Scedíme a necháme odkvapkať.

Slaninu pokrájame na malé kocky a na oleji opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a orestujeme.

Primiešame kurkumu, kmín a hneď aj zemiaky. Podľa chuti pridáme aj nadrobno pokrájanú čili papričku bez semienok. 

Opekáme na slabom plameni asi 15 min. Občas premiešame. Ak chceme pridáme kvapku vody. Osolíme.

Medzitým pripravíme omáčku. Zmiešame tatársku s pretlačeným cesnakom a kari korením. Kari korenie pridávajme radšej po troche, nie všetko naraz.

Zemiaky podávame s cesnakovou omáčkou. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.