Choď na obsah Choď na menu

Zemiakový guláš

800 - 1000 g zemiakov, 150 g prerastenej slaniny, 2 cibule, 1 PL sladkej papriky, štipka štipľavej papriky, 250 ml mäsového vývaru, soľ, kmín, 200 ml kyslej smotany

Olúpané zemiaky nakrájame na väčšie kocky. Vo veľkom hrnci opečieme slaninu pokrájanú na malé kocky, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opečieme. Pridáme zemiaky, papriku, štipľavú papriku, soľ, kmín a chvíľu opekáme. Podlejeme ohriatym vývarom. Varíme pri nízkej teplote 25 - 30 min. Nakoniec ymiešame s rozhabarkovanou kyslou smotanou a dochutíme. 

Podávame s kapustovým šalátom.      

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.