Choď na obsah Choď na menu

Zapečený karfiol s brokolicou

 

89.jpg

                                                                

1 karfiol (asi 750 g)

1 brokolica (asi 500 g)

250 ml smotany na šľahanie

2 PL masla

1-2 PL hladkej múky

200 g tvrdého syra strúhaného - typu eidam, gouda (45%)

½ bujónovej kocky

soľ

½ kávovej lyžičky 

 

Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode, nie celkom do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.

Medzitým na 1 lyžici masla orestujeme kopcovitú lyžicu múky, zalejeme smotanou, osolíme, pridáme kari korenie a bujónovú kocku. Povaríme za stáleho miešania asi 5 min. Podľa potreby zriedime trochou vody. Odstavíme a vmiešame polovicu syra.

Pekáčik, alebo zapekaciu misu vymažeme zbytkom masla, pokladieme predvareným karfiolom a brokolicou. Polejeme uvarenou omáčkou a posypeme 2. polovicou syra.

Dáme zapiecť do rúry na 170ºC asi na 30 - 40 min. do zlata.

Podávame s varenými zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.

Na spestrenie môžeme karfiol a brokolicu v pekáči posypať nakrájanou šunkou a až potom poliať syrovou omáčkou pred zapečením. 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Andy - Suprovéééé

28. 1. 2014 13:02

Nedala som bujon, ale štipku vegety, bezlepkovú múku a zostatok z pečeného kurčata (zostalo z nedele). Musím povedať, že toto bola najfajnovejšia verzia akú som jedla - tá sladká smotana a Kari tam výborne sedí. :-) A kedže je tam aj masko- verím, že bude chutit aj synovi.

Andy - Suprovéééé

28. 1. 2014 13:02

Nedala som bujon, ale štipku vegety, bezlepkovú múku a zostatok z pečeného kurčata (zostalo z nedele). Musím povedať, že toto bola najfajnovejšia verzia akú som jedla - tá sladká smotana a Kari tam výborne sedí. :-) A kedže je tam aj masko- verím, že bude chutit aj synovi.