Choď na obsah Choď na menu

Veľkonočná sadlina

500 g vareného údeného mäsa

500 ml mlieka

3 vajcia

2 staršie žemle 

strúhanka

petržlenová vňať

soľ

mleté čierne korenie

 

Údené mäso a pečivo pokrájame na malé kocky, petržlenovú vňať nadrobno.

V mise rozšľaháme vajcia s mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme mäso, žemle a vňať.

Primiešame pár lyžíc strúhanky, tak aby vzniklo redšie cesto.

Cesto rozotrieme na vymastený pekáč a upečieme v stredne vyhriatej rúre - na 170 - 180ºC asi 30 minút. Urobíme skúšku špáradlom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.