Choď na obsah Choď na menu

Veľkonočná hrudka

dsc_0006.jpg1 l mlieka, 10 vajec, soľ

V hrnci rozšľaháme mlieko, vajcia a trochu soli. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme až kým sa neurobia hrudky, až kým sa vajíčka nezrazia.  

Cez sitko dáme čistú utierku, alebo veľký kus gázy a všetko precedíme. Necháme odkvapkať, zviažeme látku, vždy dva protiľahlé rohy. Dobre utiahneme, vytvoríme guľu a zavesíme cez rúčku varešky a tú dáme cez okraje hrnca. Dáme do chladničky dobre ztuhnúť. 

Po ztuhnutí vybalíme a krájame na plátky. Podávame pri veľkonočnom pohostení na studenú misu.      

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.