Choď na obsah Choď na menu

Bryndzové tyčinky

200 g hladkej múky

200 g bryndze

150 g masla

2 - 3 PL sladkej smotany

1 žĺtok

soľ

1 vajce na potretie

 

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté maslo, smotanu, žĺtok, soľ a vypracujeme cesto. Smotanu pridáme podľa potreby.

Cesto vyvaľkáme, potrieme tretinou bryndze, na trikrát poskladáme a necháme odpočinúť pol hodiny. Tento postup opakujeme ešte dvakrát.

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, nakrájame na tyčinky (ozdobne radielkom).

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180 ºC, 10 - 12 min. do zlata.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.