Choď na obsah Choď na menu

Slivkový opitý džem

1 kg dozretých vykôstkovaných sliviek

600 g kryštálového cukru

1 - 2 PL rumu

 

Polovicu sliviek nakrájame na malé kúsky.

Druhú polovicu sliviek dáme do širokého kastróla a varíme na miernom ohni za stáleho miešania skoro do mäkka.   

Pridáme cukor a varíme kým sa nerozpustí.

Vmiešame druhú polovicu sliviek, stále miešame, necháme pomaly vrieť. Slivky musia začať rôsolovatieť. Na tanierik dáme malú lyžičku variaceho sa džemu a necháme vychladnúť. Prstom po nňm prejdeme a keď urobíme "brázdu", ktorá sa nespája je džem hotový.

Pridáme rum, dobre premiešame a plníme do čistých a suchých fliaš. Dobre uzatvoríme a necháme hore nohami vychladnúť.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.