Choď na obsah Choď na menu

Rebarborové chutney

1 kg rebarbory

200 g hrozienok

200 g červenej cibule

2 stonky zeleru (stonkový zeler)

200 g kryštáľového cukru (najlepšie hnedého) 

200 ml vínneho octu

100 ml pomarančového džúsu

zázvor - asi 2 cm dlhý kúsok

1 ČL soli

  

Rebarboru a zeler olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu na polkolieska. Dáme do hrnca, pridáme nastrúhaný zázvor a podlejeme džúsom. Povaríme asi 10 min.

Pridáme prebraté a umyté hrozienka, cukor, ocot, soľ a varíme do zhustnutia. Chvíľami premiešame.

Medzitým si pripravíme menšie zaváracie fľaše. Dobre ich umyjeme alebo sterilizujeme.

Horúce chutney dáme do teplých fliaš a hneď uzatvoríme. Necháme vychladnúť hore dnom.

Ak chceme chutney uchovať dlhšie, sterilizujeme ich vo vodnej lázni asi 20 min.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.