Choď na obsah Choď na menu

Rebarborové chutney

Chutney (čítaj čatný) je chutná sladko-kyslá omáčka. Môžeme ju jesť hneď, alebo uchovať sterilizovanú. Chutí ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Príprava je jednoduchá.  

1 kg rebarbory

200 g hrozienok

200 g červenej cibule

2 stonky zeleru (stonkový zeler)

200 g kryštáľového cukru (najlepšie hnedého) 

200 ml vínneho octu

100 ml pomarančového džúsu

zázvor - asi 2 cm dlhý kúsok

1 ČL soli

  

Rebarboru a zeler olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu na polkolieska. Dáme do hrnca, pridáme nastrúhaný zázvor a podlejeme džúsom. Povaríme asi 10 min.

Pridáme prebraté a umyté hrozienka, cukor, ocot, soľ a varíme do zhustnutia. Chvíľami premiešame.

Medzitým si pripravíme menšie zaváracie fľaše. Dobre ich umyjeme alebo sterilizujeme.

Horúce chutney dáme do teplých fliaš a hneď uzatvoríme. Necháme vychladnúť hore dnom.

Ak chceme chutney uchovať dlhšie, sterilizujeme ich vo vodnej lázni asi 20 min.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 665155
Mesiac: 5952
Deň: 200