Choď na obsah Choď na menu

Kečup

4 kg paradajok

1/4 l octu

8 veľkých cibulí

2 PL sladkej sušenej papriky

4 PL soli

5 klinčekov

2 KL škorice

2 KL sušeného zázvoru

25 Dg cukru

 

Paradajky a cibuľu pokrájame na hrubšie plátky, prdáme ocot, soľ, korenie a na slabom ohni necháme pomaly variť 2 hodiny. Občas premiešame.

Pridáme cukor a povaríme ešte 1/2 hodiny.

Hotový kečup prelisujeme, alebo môžeme vybrať klinčeky a rozmixovať.

Horúcim kečupom naplníme sterilizované fľaše a uzavrieme. Necháme vychladnúť uzáverom dole. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.