Choď na obsah Choď na menu

Jahodovo-mangový džem

600 g jahôd

2 mangá

500 g želírovacieho cukru

1 citrón

čerstvý zázvor - veľkosť vlašského orecha (alebo 1/2 ČL mletého)

 

Jahody umyjeme, necháme dobre odkvapkať a zbavíme stopiek. Podľa veľkosti ich prekrojíme na polovice alebo štvrtky.

Mangá olúpeme, orežeme dužinu od kôstky a nakrájame na menšie kocky.

Ovocie zmiešame v hrnci, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Necháme postáť asi 1 hodinu.

Zatiaľ si pripravíme fľaše a vŕšky na zaváranie. Umyjeme ich, pomocou drevených klieští pootáčame vo vriacej vode a necháme odkvapkať na čistej utierke hore dnom. 

Do ovocia pridáme nastrúhaný zázvor a privedieme k varu. Varíme prudko, ale len 1 minútu.

Hneď plníme do fliaš, uzavrieme a necháme vychladnúť.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.