Choď na obsah Choď na menu

Egrešovo-mätové želé

 

 

Dávka je na 4 poháre (asi 370 ml):

 

1 kg zeleného egrešu

500 g želírovacieho cukru (2:1)

8 PL čerstvej šťavy z bieleho hrozna

4 malé vetvičky čerstvej mäty

1 balenie kyseliny citrónovej 

 

Umytý egreš očistíme a polovicu uvaríme v hroznovej šťave do mäkka. Prepasírujeme.

Prepasírovaný egreš aj s tekutinou, celý egreš, cukor a nasekanú mätu privedieme k varu za stáleho miešania. Prudko povaríme 3 min. Primiešame kyselinu citrónovú a odstavíme.   

Sterilizované zaváracie poháre naplníme, dôkladne uzatvoríme a obrátime hore dnom. Necháme vychladnúť a uložíme na tmavé chladné miesto.

 

Sterilizujeme poháre aj vrchnáky.  

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.