Choď na obsah Choď na menu

Základné linecké cesto

600 g hladkej múky, 400 g masla, 200 g práškového  cukru, 4 žĺtky

Cesto môžeme spracovať v mise. Vidličkou spojíme jednotlívé suroviny do posýpky a potom ho preložíme na dosku a dopracujeme rukami na hladké cesto.

Môžeme ho spracovať aj pomocou šľahača. Najprv vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtky a prešľaháme. Múku už zapracujeme rukami na doske. 

Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 30 min., ale môžeme si ho pripraviť aj 2 dni dopredu.

Hotové, upečené pečivo vydrží v dobre uzatvorenej nádobe aj 2 týždne.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.