Choď na obsah Choď na menu

Studená uhorková polievka - Tarator

dsc_0204.jpg

 

 

 

 

 

 

3 kelímky zakysanej smotany

1 kelímok bieleho jogurtu

400 g šalátových uhoriek 

1 - 2 strúčiky cesnaku

2 PL vínneho octu

soľ

mleté čierne korenie

štipka cukru

kôpor, alebo pažítka na dochutenie

 

Uhorky olúpeme a nastrúhame na strúhadle - na jemné kolieska, alebo ako jablká na koláč.

Osolíme, ochutíme octom, cukrom, mletým čiernym korením a nadrobno nasekaným cesnakom.

Pridáme smotanu a jogur, premiešame a vychladíme. Dochutíme a posypeme kôprom, alebo pažítkou.

Cesnak môžeme vynechať, alebo ho pridať menej. Pomer smotany a jogurtu si tiež môžeme prispôsobiť, prípadne podľa chuti použiť len smotanu, alebo len jogurt. Ten by mal byť ale hustý, nie nízkotučný.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.