Choď na obsah Choď na menu

Šošovicová polievka po taliansky

27. 3. 2015

1 plechovka predvarenej šošovice

1 plechovka krájaných paradajok

50 g prerastenej slaniny (anglická)

1 cibuľa

1 mrkva

1 - 2 stonky zeleru

700 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

3 PL strúhaného parmezánu

2 PL olivového oleja

1 PL masla 

mleté čierne korenie

soľ 

petržlenová vňať

 

Na olivovom oleji a masle orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. 

Cibuľu, mrkvu a zeler zbavený vlákien nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Všetko orestujeme do zlata.

Primiešame krájané paradajky a povaríme 10 - 15 min.

Medzitým prepláchneme šošovicu a scedíme ju a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a povaríme domäkka.

Osolíme, okoreníme a tesne pred dokončením pridáme parmezán. Trochu môžeme nechať na  podávanie. Ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.