Choď na obsah Choď na menu

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

300 g šampiňónov, 1 cibuľa, 4 PL masla, 4 PL hladkej múky, 700 - 800 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru, 250 ml šľahačkovej smotany, mleté biele korenie, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ,    

Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, cibuľu nakrájame nadrobno a spolu opečieme na polovici masla. Pridáme polovicu petržlenovej vňate a odstavíme.

V hrnci roztopíme druhú polovicu masla, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Prilejeme vývar, osolíme okoreníme a povaríme aspoň 10 min. Nakoniec pridáme huby, smotanu a necháme prejsť varom. Posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.

Môžeme podávať s krutónmi.

Rada: Šampiňóny budú ľahšie stráviteľné, ak ich olúpeme -  z hlavičiek stiahneme šupku. Polievku so zápražkou varíme aspoň 10 minút, aby bola jemnejšia. Keď ju ochutnáme, nesmie chutiť po múke.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 666870
Mesiac: 6352
Deň: 343