Choď na obsah Choď na menu

Rybacia polievka z filé

dsc_0257.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

400 - 500 g rybieho filé (napr. treska)

500 g paradajok

250 g slovenskej papriky (žltá, svetlozelená)

1 - 2 feferónky (podľa chuti)

1 stredne veľká cibuľa

1 KL sladkej sušenej papriky

2 - 3 PL kečupu 

soľ

mleté čierne korenie

1 - 2  PL oleja 

 

Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji.

Pokrájame paradajky a papriku na menšie kúsky.

K orestovanej cibuli primiešame sušenú sladkú papriku a hneď pridáme paradajky, papriku a feferónky. Osolíme a okoreníme. Pridáme kečup a chvíľu restujeme.

Vložíme celé kusy ryby, zalejeme vodou asi 1 cm nad zeleninou, osolíme a okoreníme. Povaríme asi 15 min.

Občas premiešame, ale veľmi opatrne aby sa ryba nerozpadla.

Hotová polievka nemá byť riedka, podávame s dobrým pečivom. 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.