Choď na obsah Choď na menu

Paradajková polievka s cuketou a krutónmi

8 veľkých dozretých paradajok 

2 mladé maličké cukety

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

100 g parenice (alebo mozzarelly)

4 krajce celozrného toustového chleba

4 PL kečupu

2 PL olivového oleja

1 - 2 PL vínneho octu (červený alebo biely)

soľ

cukor

mleté čierne korenie

lístky čerstvej bazalky

 

Paradajkám nadrežeme šupku do kríža na krátko ich ponoríme do vriacej vody. Vyberieme schladíme v studenej vode a olúpeme. Nakrájame na malé kúsky. Môžeme použiť aj dve konzervy lúpaných paradajok.  

Cukety nakrájame na malé kocky, mladé cukety s mäkkou šupkou nemusíme lúpať.

Na drobno pokrájanú cibuľa a cesnak orestujeme na oleji, pridáme paradajky a cuketu. Trošku si odložíme na ozdobu. Primiešame kečup, osolíme, okoreníme, dolejeme vodou a povaríme.

Medzitým chlieb nakrájame na kocky a opečieme na troche oleja do zlata. Syr nakrájame na malé kocky.   

Polievku dochutíme cukrom a octom. Môžeme rozmixovať.

Podávame ozdobené  orestovanou zeleninou, kockami syra, krutónmi a lístkom bazalky.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.