Choď na obsah Choď na menu

Krúpová polievka so zeleninou a hubami

1 mrkva, 1 malý kaleráb, 3 - 4 zemiaky, 1 stredná cibuľa, 200 g hlivy ustricovej, 75 g drobných jačmenných krúp, olej, 1 kocka hydinového bujónu, 1,5 l vody, soľ, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Mrkvu, kaleráb a zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody s kockou bujónu a bobkovým listom. Osobitne na panvici speníme na oleji cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistené, pokrájané huby a orestujeme do mäkka. Medzitým v ďalšom hrnci uvaríme dobre umyté krúpy. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej orestované huby s cibuľou, uvarené scedené krúpy, osolíme, okoreníme a posypeme posekanú petržlenovou vňaťou.       

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.