Choď na obsah Choď na menu

Karotková polievka krémová

250 g karotky, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 malá cibuľa, 200 ml mlieka alebo smotany,  1 pomaranč, 1 žĺtok,  petržlenová vňať, voda alebo zeleninový vývar, soľ

Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme nastrúhanú karotku a podusíme. Posypeme múkou, premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme. Uvaríme do mäkka.

Prilejeme pomorančovú šťavu a mlieko, alebo smotanu v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Necháme zovrieť a vypneme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.