Choď na obsah Choď na menu

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

500 g bielej hlávkovej kapusty

1 cibuľa

50 g masla

1,5 l vývaru (zeleninový alebo mäsový)

2 PL koncentrovaného paradajkového pretlaku 

pár guličiek celého čierneho korenia

soľ

 

Knedlíčky:

150 - 200 g chudého mletého mäsa (bravčové, hovädzie,hydina)

1 krajec bieleho chleba 

2 - 3 PL mlieka

1 maličký strúčik cesnaku

soľ

 

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme kapustu pokrájanú na rezance alebo na štvorčeky a tiež orestujeme.

Pridáme soľ, korenie, pretlak, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka.

Zatiaľ si pripravíme knedlíčky. Chlieb namočený v mlieku zmiešame s mletým mäsom, pridáme rozotretý cesnak, soľ a hmotu dobre vymiešame. Robíme malé knedlíčky, ktoré zavárame priamo v polievke asi 5 minút.

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.