Choď na obsah Choď na menu

Gulášová polievka

 

250 g hovädzieho mäsa

250 g cibule

250 g zemiakov

1 l mäsového vývaru

2 - 3 strúčiky cesnaku

2  - 3 PL oleja

1 PL paradajkového pretlaku

soľ

mlaté čierne korenie

sladká mletá paprika

kmín

 

Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky. 

V hrnci ohrejeme olej, prudko na ňom opečieme mäso, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a orestujeme.

Prídáme nakrájaný cesnak a znovu krátko orestujeme. 

Osolíme, okoreníme, pridáme kmín, papriku, pretlak a premiešame. Zalejeme vývarom a povaríme asi 45 min.

Medzitým nakrájame olúpané zemiaky na melé kocky a pridáme ich do polievky. Povaríme ešte asi 30 min. Zemiaky by sa mali trochu rozvariť - hrany by mali byť oblé.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.