Choď na obsah Choď na menu

Orechová torta

Cesto:

5 vajec

250 g mletých orechov

100g práškového cukru

2 PL mletých piškót

maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie tortovej formy 

Krém:

500 ml mlieka

3 PL cukru

1 vanilkový pudingový prášok

2 žĺtky

250 g masla

100 g práškového cukru 

100 g posekaných orechov na ozdobu, šľahačka, celé orechy - polovičky jadier

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Primiešame opatrne sneh a postupne po lyžiciach orechy a piškótovú strúhanku. Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180ºC na 30 - 35 min. 

Zatiaľ z mlieka, pudingu a cukru uvaríme krém, odstavíme, zašľaháme žĺtky a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne prišľaháme puding. 

Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti, potrieme plnkou a uložíme na seba. Potrieme boky aj vrch a boky aj vrch ozdobíme posekanými orechami. Vrch torty môžeme ozdobiť šľahačkou a polovičkami orechov.

    

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.