Choď na obsah Choď na menu

Orechová torta z bielkov

6 bielkov

150 g mletých orechov

150 g práškového cukru

30 g hrubej múky

 

Plnka:

6 žĺtkov

130 g práškového cukru

200 g masla

30 g kakaa

Z bielkov vyšľaháme sneh , pridáme cukor a ešte šľaháme do tuha. Zmiešame orechy s múkou a po častiach opatrne vmiešame do snehu. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne vyhriatej rúre. 

Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou. Časť plnky použijeme na boky a vrch torty. Posypeme mletými orechmi.

Plnka: Žĺtky s cukrom a kakaom uvaríme za stáleho miešania dohusta nad parou - vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne spojíme so žĺtkovou hmotou.      

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.