Choď na obsah Choď na menu

Orechová torta bez múky

Cesto:

10 bielkov

300 g práškového cukru

300 g mletých vlašských orechov

 

Plnka:

10 žĺtkov

250 g práškového cukru

100 g tmavej čokolády na varenie

300 g masla

 

Z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame mleté orechy a zbytok cukru. Cesto nalejeme na veľký plech s papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v mierne vyhriatej rúre - usušíme. Cesto je upečené keď sa pri skúške špáradlom nelepí. 

Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 3 rovnaké diely.Naplníme vychladnutým krémom a ozdobíme strúhanými orechami.

Krém:

Pripravíme ho vo vodnom kúpeli. Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom na hustý krém. Trvá to asi 8 - 10 min. Odstavíme. 

Medzitým, tiež vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na malé kúsky. Premiešame s povoleným maslom do hladka a odstavíme. 

Žĺtkový krém a vychladnutú, ale roztopenú čokoládu s maslom opatrne premiešame. Necháme ztuhnúť. 

  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.