Choď na obsah Choď na menu

Mrkvová torta

Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.  

Cesto:

5 vajec

200 g práškového cukru

250 g najemno postrúhanej mrkvy - karotky

250 g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)

1 PL polohrubej múky

 

Plnka:

150 g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)

120 g práškového cukru

120 g masla

5 PL mlieka

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.  

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme postrúhanú mrkvu, mleté orechy, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh.

Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a pečieme na 180 ºC asi 45 min. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Na plnku odoberieme 120 g mletých orechov a zalejeme ich vriacim mliekom. Necháme vychladnúť. Zvyšných 30 g orechov si necháme na ozdobu.

Medzitým vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do penista a primiešame vychladnuté orechy. 

Tortu prekrojíme na 2 diely, potrieme plnkou a ozdobíme orechami.

Môžeme ozdobiť aj šľahačkou a celými orechami. 

 

 

 

 

  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 660989
Mesiac: 5150
Deň: 307