Choď na obsah Choď na menu

Špargľový koláč

1 lístkové cesto

500 g špargle

150 ml smotany

3 vajcia

3 mäkké smotanové syry

50 g parmezánu

soľ

mleté čierne korenie

maslo na vymazanie formy

 

Špargľu očistíme, tuhé konce odlomíme a krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme.

Cesto vyvaľkáme a dáme do okrúhlej vymazanej formy, aj na boky.

Ozdobne pokladieme špargľou.

Dobre prešľaháme vajcia so smotanou. Pridáme syry, mierne osolíme (kvôli syrom), okoreníme a touto zmesou zalejeme špargľu.

Upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlata asi 20 min.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo bez.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.