Choď na obsah Choď na menu

Slané bryndzové pečivo

200 g hladkej múky, 100 g masla, 100 g bryndze, soľ, ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva, smotana podľa potreby, 1 vajce na potretie cesta

Bryndzové guličky: 50 g bryndze, 10 g polohrubej múky

V mixéri rýchlo spracujeme múku, na kocky pokrájané maslo, bryndzu, soľ a smotanu podľa potreby. Hneď ako sa cesto spojí vyberieme ho na dosku a prepracujeme rukami. Nemá byť veľmi tuhé. Zabalíme do potravinárskej  fólie a dáme do chladničky odpočinúť aspoň hodinu. 

Cesto rýchlo premiesime a vyvaľkáme na tenko. Okraje zarovnáme a opatrne preložíme pomocou valčeka na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom a radielkom pokrájame na štvorce asi 3x3 cm. Bryndzu a múku zmiešame, robíme malé guličky a pokladieme na každý štvorec. V stredne vyhriatej rúre upečieme do ružova. Hotové necháme vo vypnutej otvorenej rúre dosušiť.   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.