Choď na obsah Choď na menu

Hrušky v čokoláde

Jednoduchá príprava, lahodná chuť, efektný vzhľad.  

4 hrušky - zrelé, ale pevné

250 - 300 ml bieleho vína (alebo jablkový džús pre deti) 

100 g cukru

kúsok škorice

šťava z 1 citróna

200 g čokolády

2 PL smotany

uvarený vanilkový puding alebo krém  

 

Hrušky olúpeme tak, aby na nich ostali stopky. Zospodu môžeme opatrne vybrať časť jaderníka, nie cez  celú hrušku. Ak treba, spodok vodorovne zrežeme tak, aby mohla hruška stáť.  

Do malého hrnca dáme víno, cukor, škoricu a citónovú šťavu. Pomaly privedieme k varu a keď sa cukor rozpustí vložíme hrušky. Povaríme 7 - 8 minút.

Hrušky opatrne vyberieme a necháme odkvapkať.

Čokoládu nalámeme na kúsky a s trochou smotany roztopíme vo vodnom kúpeli. Polejeme ňou rovnomerne hrušky a necháme stuhnúť.

Uvaríme klasický vanilkový puding - dávka na 1/2 mlieka - ale pridáme asi 1 dl mlieka naviac aby nebol po vychladnutí taký tuhý.

Puding rozdelíme do pekných misiek a po vychladnutí do stredu položíme 1 čokoládovú hrušku.    

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 664946
Mesiac: 5873
Deň: 141