Choď na obsah Choď na menu

Žemľovka s jablkami (z vianočky)

Ostala Vám vianočka, alebo rožky? Skúste žemľovku.

dsc_0411---kopia.jpg

 

img_9228.jpg

1 vianočka (1-2 dni stará alebo 7-8 starších rožkov)

3 vajcia

3 polievkové lyžice kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

1 šľahačková smotana

3 - 4 väčšie jablká

hrsť hrozienok

škoricový cukor

 

Vianočku nakrájame na kocky. Jablká olúpeme a nastrúhame.

Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, druhú polovicu cukru a vanilkový cukor vymiešame, pridáme smotanu a vylejeme všetko na vianočku. Necháme nasiaknuť. Potom opatrne vmiešame asi polovicu snehu.  

Maslom vymastíme vyššiu zapekaciu misu. Na dno dáme polovicu vianočkovej hmoty, jablká  trochu vyžmýkame a rozložíme. Posypeme hrozienkami, škoricovým cukrom a prikryjeme 2. polovicou hmoty. Uhladíme a navrstvíme zbytok snehu.

Pečieme na 170 ºC asi 50 min. Po upečení pocukrujeme.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 666362
Mesiac: 6104
Deň: 260