Choď na obsah Choď na menu

Zapečené tvarohové palacinky

15. 5. 2012

dsc00083.jpg

Palacinky: 

250 g hladkej múky

600 ml mlieka

2 vajcia

1 PL cukru

štipka soli

 

Plnka:

500 g jemného tvarohu

125 ml zakysanej smotany

2 žĺtky 

3 bielky 

4 PL cukru

3 PL zmäknutého masla

 

Poleva:

1 žĺtok

2 PL cukru

150 ml smotany 

 

Omáčka:

1 marhuľový kompót

1 vanilkový cukor 

štipka šlorice

 

Z múky, mlieka, vajec, cukru a soli vymiešame hladké cestíčko a necháme odpočinúť asi 20 min.

Upečieme palacinky, cestíčko by malo vystačiť asi na 12 kusov.

Pripravíme si plnku: vymiešame 2 žĺtky, 3 PL cukru a zmäknuté maslo do peny. Vmiešame tvaroh a zakysanú smotanu. Z 3 bielkov a 1 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne spojíme s tvarohovou zmesou.

Palacinky naplníme plnkou, zrolujeme a poukladáme vedľa seba do zapekacej misy, ktorú sme jemne potreli maslom.

Zmiešame smotanu, 2 PL cukru a 1 žĺtok a prelejeme palacinky v zapekacej mise. Dáme piecť do rúry na 180 - 190 ºC asi na 30 min.

Medzitým marhuľový kompót s vanilkovým cukrom a štipkou škorice rozmixujeme. Sladíme podľa potreby. So škoricou opatrne. 

Upečené palacinky na tanieri posypeme práškovým cukrom a prelejeme marhuľovou omáčkou. 

  

Na ovocnú omáčku môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo maliny. Vtedy vynecháme škoricu.  

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.