Choď na obsah Choď na menu

Tvarohové smažienky

250 g mäkkého tvarohu

200 g hladkej múky

4 vajcia

1 ČL prášku do pečiva

50 g hrozienok

2 PL rumu

soľ

olej na smaženie

práškový cukor na posypanie

 

Hrozienka namočíme do rumu, necháme postáť aj niekoľko hodín.

V mise zmiešame vajcia s tvarohom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, štipku soli a hrozienka namočené v rume. Vypracujeme vláčne cestíčko.

Čajovou lyžičkou kladieme kôpky na horúci olej a smažíme z oboch strán do zlata. Upečené osušíme na papierovej utierke a obalíme v práškovom cukre. Môžeme podávať s džemom alebo sezónnym ovocím.

Smažienky sú chutné aj obalené v škoricovom cukre.  

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.