Choď na obsah Choď na menu

Tvarohová žemľovka

1 sendvič (1 - 2 dni starý)

750 g mäkkého tvarohu

500 ml mlieka

3 vajcia

150 g masla

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

50 g hrozienok

citrónová kôra nastrúhaná

práškový cukor na posypanie

 

Sendvič nakrájame na tenké plátky.

Vajcia rozšľaháme v mlieku.

Osobitne vymiešame tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec primiešame prebraté a umyté hrozienka.  

Zapekaciu misu, alebo vyšší pekáčik vymastíme maslom a na dno rozložíme tretinu plátkov.

Prelejeme jednou tretinou vaječnej zmesi. Navrch dáme polovicu tvarohovej zmesi a opakujeme.

Poslednú (3.) tretinu plátkov pečiva preliatu vaječnou zmesou pokvapkáme rozpusteným maslom.

Pomaly upečieme v stredne vyhriatej rúre dozlata. Hotové pocukrujeme.  

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.