Choď na obsah Choď na menu

Rezancový nákyp s jablkami

500 g jabĺk

400 g širokých rezancov

100 g cukru

2 vajcia

50 g masla

citrónová šťava

 

Rezance uvaríme "al dente" - na skus a scedíme. Vodu osolíme len trochu.

Jablká olúpeme a postrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Osobitne vymiešame žĺtky s cukrom do penista a primiešame zmäknuté maslo. Pridáme rezance. Nakoniec zľahka primiešame sneh.  

Tortovú formu, alebo vyššiu zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

Navrstvíme polovicu rezancovej zmesi, na to dáme jablká a nakoniec 2. polovicu rezancovej zmesi.

Zapečieme v rúre dozlata, asi 30 min.

Podávame s kompótom, alebo ovocným šalátom. 

 

Tento nákyp je veľmi dobrý aj keď vynecháme jablká a namiesto toho pridáme za hrsť hrozienok. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.