Choď na obsah Choď na menu

Krupicový trhanec s ovocnou omáčkou

1 l mlieka

300 g krupice

8 vajec

100 g masla 

80 g cukru

štipka soli

práškový cukor na posypanie

 

Omáčka:

500 g malín, jahôd, černíc alebo čiernych ríbezlí (aj mrazených) 

200 - 250 g cukru

citrónová šťava 

 

V mise zmiešame žĺtky, cukor, krupicu a soľ. Pridáme polovicu mlieka (500 ml), dobre premiešame a necháme nabobtnať asi 1 hodinu.

Primiešame druhú polovicu mlieka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do krupicovej zmesi.

V pekáčiku alebo zapekacej miske roztopíme maslo a nalejeme zmes.

Pečieme v rúre asi 30 min na 160 - 170 ºC.

Zatiaľ si pripravíme omáčku. Krátko povaríme ovocie s cukrom, citrónovou šťavou a 2 - 3 PL vody.

Upečený múčnik podávame natrhaný vidličkou alebo nakrájaný na kúsky, posypaný práškovým cukrom a preliaty teplou omáčkou.

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.