Choď na obsah Choď na menu

Bryndzové palacinky

200 g hladkej múky

400 ml mlieka

2 vajcia

soľ

125 g masla

 

Plnka:

250 g bryndze

1 dl smotany

1 - 2 PL zakysanej smotany

pažítka

soľ

 

Mlieko, vajcia a štipku soli rozmiešame. Za stáleho miešania pridávame múku. Vypracuje hladké cestíčko. Necháme ho odpočinúť.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame bryndzu, obidve smotany,opatrne osolíme a pridáme pokrájanú pažítku.

Upečieme palacinky, naplníme a ešte teplé podávame.

Ozdobíme troškou zakysanej smotany rozmiešanou s nasekanou pažítkou.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.