Choď na obsah Choď na menu

Tvarohové rezy

23. 3. 2015

Cesto:

1 kg jemného tvarohu

150 g cukru

125 g zmäknutého masla

4 vajcia

100 g hrozienok

1 vanilkový cukor

1/2 balenia prášku do pečiva

1 balenie vanilkového pudingu alebo Zlatý klas

4 PL detskej krupice

strúhaná kôra a šťava z polovice citróna chemicky neošetreného

štipka soli 

maslo na vymazanie plechu, strúhanka na posypanie

 

Na dokončenie: 

50 g masla

2 PL práškového cukru

 

Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru predhrejeme na 180 ºC.

V mise zmiešame suché prísady: hrozienka, prášok do pečiva, krupicu, pudingový prášok a citrónovú kôru.

Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky vyšľaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešame so suchými prísadami, citrónovou kôrou a tvarohom. Po častiach vmiešame sneh. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 1 hod. Asi v polovici pečenia prikryjeme alobalom.

Upečený koláč potrieme roztopeným maslom, pocukrujeme a vychladíme.