Choď na obsah Choď na menu

Snehová roláda s citrónovým krémom

 

Cesto:

4 bielky

200 g práškového cukru

štipka soli

 

Citrónový krém:

100 g masla

 50 g práškového cukru

1 citrón chemicky neošetrený

 

Rúru dajte predhriať na 180 ºC. Menší pekáč (asi 22x30cm) vyložte papierom na pečenie.

Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a šľahajte kým sneh nie je lesklý. Navrstvite na pekáč, uhlaďte a pečte asi 15 min. Keď je vrch chrumkavý a vnútro mäkké, vyberte a nechajte celkom vychladnúť.

Zatiaľ vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Opatrne primiešajte nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z celého citróna. 

Vychladnuté cesto preklopte na nový papier na pečenie, použitý stiahnite a rozotrite krém. Pomocou papiera zrolujte a pocukrujte.