Choď na obsah Choď na menu

Ruská bábovka

7 vajec

200 g masla

160 g práškového cukru

50 g kakaa

200 g mletých detských piškót 

150 g mletých vlašských orechov

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Asi v polovici šľahania pridáme po častiach polovicu cukru.

Osobitne šľaháme zmäknuté maslo s 2. polovicou cukru. Opatrne zašľaháme preosiate kakao a postupne žĺtky do penista.

Obidve hmoty jemne premiešame a nakoniec vmiešame zmes mletých orechov a mletých piškót.

Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme jemným pieskovým cukrom. Položíme na veľký pekáč, do ktorého nalejeme vodu. Asi do výšky 1 cm. Môžeme dať formu s pekáčom najprv do rrúry a až tak naliať vodu, aby sme ju nerozliali.

Pečieme na 175 - 180ºC asi 1 hod.       

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.