Choď na obsah Choď na menu

Ríbezľový koláč so snehom

 

250 g hladkej múky 

230 g práškového cukru

120 g masla

150 ml mlieka

2 vajcia

2 bielky

1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

1/2 prášku do pečiva

300 g červených ríbezlí

 

Ríbezle umyjeme, osušíme, otrháme vidličkou zo stopiek.

Zmäknuté maslo, 130 g cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny. Primiešame vajcia po jednom. Nakoniec po častiach striedavo mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. 

Cesto nalejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Posypeme ríbezľami a pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC asi 20 min.

Medzitým z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ten opatrne navrstvíme na predpečený koláč a dopečieme asi 10 min. dozlata.