Choď na obsah Choď na menu

Ovocný koláč

3 vajcia

200 g pieskového cukru

200 g polohrubej múky

½ balenia prášku do pečiva

250 ml smotany na šľahanie

2 balenia Zlatého klasu

1 fľaša kompótu (7 dl) - napr. marhule, jahody,   

 

V mise zmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a pudingový prášok. Primiešame vajcia, cukor a smotanu.

Okrúhlu tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť vo forme.

Kompót necháme odkvapkať. Šťavu odložíme.

Na vychladnutý korpus ešte stále vo forme poukladáme odkvapkané ovocie.

Kompótovú šťavu necháme vo fľaši a dolejeme vodou do 7 dl. Zmiešame s pudingom a uvaríme do zhustnutia. Nalejeme na korpus s ovocím a necháme ztuhnúť.

Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 661028
Mesiac: 5179
Deň: 326