Choď na obsah Choď na menu

Mandľový suchár

 

img_8841.jpg

4 bielky

120 g cukru (½ práškového a ½ kryštáľového)

120 g hladkej múky

100 g mandlí so šupkou (neolúpaných)

 

Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme dotuha. Primiešame múku a celé neolúpané mandle. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a upečieme.

Upečený necháme vychladnúť a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinúť, najlepšie cez noc.

Potom nakrájame na veľmi tenké plátky, poukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a krátko upečieme - usušíme v slabo vyhriatej rúre. 

 

 

 

 

Pečenie: 170ºC, asi 35 minút

Rada: V dobre uzatvorenej nádobe, na suchom mieste vydržia aj niekoľko týždňov. Pár dní uležané su najlepšie.    

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.