Choď na obsah Choď na menu

Makový koláč hrnčekový

2 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček = 200 ml)

2 hrnčeky jemného kryštálového cukru

2 hrnčeky mlieka

1 hrnček celého maku

½ hrnčeka rastlinného oleja (slnečnicový)

3 vajcia

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

 

Vo veľkej mise vymiešame vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a olej.

Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec mak. 

Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou, alebo vyložený papierom na pečenie. Upečieme na 170 - 180ºC asi 35 - 40 min. Urobíme skúšku špáradlom.

Hotový koláč môžeme pocukrovať, alebo poliať čokoládovou či citrónovou polevou.