Choď na obsah Choď na menu

Kakaová roláda

4 vajcia

180 g cukru

1 vanilkový cukor

100 g hladkej múky

50 g kukuričnného škrobu (maizeny)

1 ČL prášku do pečiva

50 g tmavého nesladeného kakaa

 

Krém:

350 g jemného tvarohu

100 g cukru

350 ml smotany na šľahanie

1 PL citrónovej šťavy 

 

Bielky vyšľaháme s 2 PL vody. Pridáme 180 g cukru, vanilkový cukor a jeden po druhom žĺtky.

Múku, prášok do pečiva, maizenu a kakao preosejeme a zľahka primiešame.

Plech potrieme maslom, alebo olejom, vyložíme papierom na pečenie a aj ten potrieme tukom. Navrstvíme cesto, uhladíme a pečieme na 170 - 180ºC 12 - 15 min.

Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, ktorú sme posypali práškovým cukrom. Papier opatrne stiahneme a cesto zrolujeme aj s utierkou. Necháme vychladnúť.

Tvaroh, 100 g cukru a citrónovú šťavu vymiešame. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s tvarohom.

Roládu opatrne rozbalíme, natrieme krémom a opäť zrolujeme. Necháme ztuhnúť v chlade. 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.