Choď na obsah Choď na menu

Jogurtová bublanina s červenými ríbezľami

 

450 g bieleho jogurtu

200 g polohrubej múky

160 g práškového cukru

4 vajcia

50 g masla

1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

1 prášok do pečiva

400 - 500 g červených ríbezlí

hrubá múka na obalenie ríbezlí

 

Ríbezle umyjeme, osušíme a pomocou vidličky otrháme od stopiek.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Po častiach zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec opatrne vmiešame sneh.

Cesto nalejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Ríbezle posypeme trochou hrubej múky, premiešame a navrstvíme na cesto.

Pečieme na 170ºC asi 40 min. Urobíme skúšku špáradlom. Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.