Choď na obsah Choď na menu

Jahodová bublanina

dsc_0116.jpg

6 vajec odvážime

vo váhe 6 vajec jemný kryštálový cukor

vo váhe 4 vajec hrubá múka

vo váhe 2 vajec maslo

1 ČL prášku do pečiva

500 - 750 g jahôd

 

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov šľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. 

Osobitne vyšľaháme žĺtky so zbytkom cukru do penista a primiešame zmäknuté maslo. 

Do žĺtkovej zmesi primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne tuhý sneh.

Cesto nalejeme na veľký plech, vymazaný maslom a vysypaný múkou. Pokladieme umytými a osušenými jahodami. Veľké môžeme prekrojiť na polovicu.

Pečieme na 175 - 180 ºC asi 35 - 40 min.

Upečený a vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.