Choď na obsah Choď na menu

Jablková bábovka

7 vajec, 350 g hrubej múky, 350 g práškového cukru, 3 - 4 jablká, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, maslo a múka na vysypanie formy

Jablká olúpeme a pokrájame na malé plátky. Môžeme ich pokvapkať trochou citrónovej šťavy aby si zachovali farbu. Celé vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do penista. Pridáme preosiatu múku a citrónovú kôru. Opatrne premiešame.

Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme asi ¼ cesta, pokladieme časťou jabĺk a opakujeme, kým máme cesto aj jablká. Posledná vrstva má byť cesto. Forma nemá byť celkom plná.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 50 min. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.     

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.