Choď na obsah Choď na menu

Egrešový koláč so snehom

Cesto:

300 g polohrubej múky

200 g masla

200 g jemného kryštáľového cukru

4 vajcia

4 - 5 PL mlieka

1 ČL prášku do pečiva

citrónová kôra z chemicky neošetreného citróna

 

Plnka a sneh:

500 - 600 g egrešu (zelený a červený - miešaný kvôli efektu)

150 g cukru

3 bielky

3 PL strúhaného kokosu

 

Očistíme egreš, umyjeme a necháme odkvapkať.

Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do penista, potom opatrne pridáme vajíčka jedno po druhom. 

Osobitne zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Postupne zapracujeme do krémovej hmoty. Mlieka pridáme toľko, aby cesto nebolo tuhé.

Tortovú formu naplníme cestom, pokladieme egrešom a pečieme asi 40 min. na 190 ºC. 

Medzitým vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Primiešame strúhaný kokos.

Predpečený koláč vyberieme opatrne z rúry a navŕšime kokosový sneh. Lyžicou môžeme vytvarovať ozdobne kopčeky.

Znížime teplotu na 170 ºC a dopečieme asi 10 min. doružova. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.