Choď na obsah Choď na menu

Egrešový koláč s posýpkou

Cesto:

300 hladkej múky

150 g studeného masla

100 g cukru

1 vajce

citrónová kôra

 

Plnka a posýpka:

1 kg egrešu

300 g múky

200 g studeného masla

180 g cukru

100 g mletých lieskovcov

4 - 5 PL pikantného džemu

 

Do misy preosejeme múku, pridáme kúsky masla, vajce, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a uhnetieme cesto. Rovnako môžeme všetky suroviny spracovať v mixéri. Akonáhle sa všetko spojí do gule je cesto hotové.

Cesto dáme na potravinársku fóliu, zabalíme a dáme do chladničky odpočinúť na 30 min.

Medzitým si egreše očistíme, umyjeme a osušíme.

Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto na ňom môžeme priamo vyvaľkať. Popicháme vidličkou a predpečieme na 180 ºC asi 10 min. Vyberieme a necháme trochu vychladnúť.

Zatiaľ si z múky, mletých orieškov, cukru a kúskov studeného masla urobíme posýpku.

Predpečené cesto potrieme džemom, pokladieme egrešami a posypeme posýpkou.

Dopečieme na 170 - 180 ºC asi 25 min. 

Hotový vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.