Choď na obsah Choď na menu

Čokoládová torta

300 g čokolády na varenie

250 g masla

100 g hladkej múky

5 vajec

3 PL práškového cukru

2 PL rumu

štipka soli

 

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.

Vajcia oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli dopenista. Primiešame preosiatu múku po častiach a roztopenú schladenú čokoládu. Nakoniec vmiešame opatrene rum a sneh.

Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom, vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom.

Pečieme na 220 ºC 15 - 20 min. Cesto skúšame špáradlom. 

Hotový koláč má byť pri okraji prepečený, ale v strede ešte vlhký. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Podávame so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.