Choď na obsah Choď na menu

Čerešňová bublanina

6 - 7 vajec odvážime

polohrubá múka vo váhe vajec

cukor vo váhe vajec

250 g masla

½ balíčka prášku do pečiva

1 kg čerešní

 

Čerešne umyjeme a dobre osušíme. Môžeme ich vykôstkovať.

Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. 

Žĺtky s druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme, primiešame zmäknuté maslo.

Opatrne primiešame časť snehu, najlepšie kovovou lyžicou a potom vmiešame zbytok snehu. 

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pokladieme čerešňami. 

Pečieme na 180ºC asi 45 min.

Vychladnutý koláš posypeme práškovým cukrom.

 

Táto bublanina je vynikajúca aj s malinami. V zime použijeme mrazené maliny.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.